Володимир Зеленски поиска днес от ЕС изтребители и оръжия за войната

...
Володимир Зеленски поиска днес от ЕС изтребители и оръжия за войната
Коментари Харесай

Зеленски настоя пред Брюксел за изтребители и нови санкции спрямо Русия

Володимир Зеленски поиска през днешния ден от Европейски Съюз изтребители и оръжия за войната против Русия по време на второто си пътешестване в чужбина от началото на войната.

Той настоя и за нови наказания по отношение на Русия. „ Трябва да засилим динамичността на нашето съдействие, би трябвало да го създадем по-бързо от агресора “, сподели Володимир Зеленски.

По-рано той беше бурно приветстван в Европейския парламент в Брюксел.

„ Украйна ще бъде член на Европейския съюз “, сподели той пред евродепутатите.

„ Европа ще бъде с нас до нашата победа. Чух това от редица европейски водачи... за готовността да ни дадат нужните оръжия и поддръжка, в това число авиация “, съобщи той на взаимна конференция с ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

„ Сега имам редица двустранни диалози, ще повдигнем въпроса за изтребителите и друга авиация “, сподели Зеленски.

„ Ние разбираме, че идните седмици и месеци ще бъдат от решаващо значение. Трябва да останем бдителни, би трябвало да продължим да предоставяме най-голямо равнище на поддръжка “, сподели Шарл Мишел. 

„ Артилерия, муниции, отбранителни системи... вие ни казахте тъкмо от какво имате потребност и от какво се нуждаете в този момент “, добави Мишел.

От своя страна  Фон дер Лайен разгласи, че Европейски Съюз ще наложи нови наказания против Русия, включващи още забрани за износа на стойност над 10 милиарда евро. По думите ѝ ограниченията ще обиден „ пропагандаторите “ на съветския президент Владимир Путин.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР